Sensitiv Imago 530 pracuje i s tzv. nestabilní laboratoří. Ukážou se zde hodnoty nedostatečnosti, nadbytečnosti nebo hraniční hodnoty minerálů, vitamínů, ale také zatěžujících odpadních látek, např. kyselinu močovou, která se nazývá DNA neboli Nemoc králů.
DNA – CO JE TO?
lidově nazývaná nemoc králů, pakostnice či podagra
Dna neboli pakostnice (arthritis uratica) je revmatologickým zánětlivým onemocněním, které vzniká zvýšenou hladinou kyseliny močové v krvi (hyperurikemie) a hromaděním jejích krystalů v organismu. K tomu dochází nejčastěji dlouhodobě vysokým přísunem purinů (látky, z nichž vzniká kyselina močová) do organismu, dále zvýšenou produkcí kyseliny močové (rozpad buněk) či jejím nedostatečným vylučováním (chronická ledvinová nedostatečnost).
Vznik dny
Dna neboli pakostnice (arthritis uratica) je revmatologickým zánětlivým onemocněním, které vzniká zvýšenou hladinou kyseliny močové v krvi (hyperurikemie) a hromaděním jejích krystalů v organismu. K tomu dochází nejčastěji dlouhodobě vysokým přísunem purinů (látky, z nichž vzniká kyselina močová) do organismu, dále zvýšenou produkcí kyseliny močové (rozpad buněk) či jejím nedostatečným vylučováním (chronická ledvinová nedostatečnost).
Objevují se náhlé silné noční a ranní bolesti kloubů, nejčastěji u palce u nohy (kořenový kloub palce), ale i rukou, kotníků, kolenou. Kloub je zarudlý, oteklý a citlivý na dotek. Pokožka na něm je lesklá a napnutá. Po několika dnech až týdnech bolest i otok ustoupí, ale nemoc zůstává.
Vysoká koncentrace kyseliny močové v krvi způsobuje krystalizaci této látky v kloubech a jiných tkáních. Krystaly utvořené z kyseliny močové mají jehličkovitý tvar, pronikají do málo prokrvených tkání (např. kloubů), ve kterých uvíznou a svým ostrým hrotem se do nich zabodávají. Nejčastějším místem tzv. dnavých tofů jsou malé klouby na dolních i horních končetinách, místy i ramenní kloub apod. Poškozeným místem může být i ušní lalůček. U některých lidí může dojít k tvorbě močových kamenů, u jiných k dnavým záchvatům, tedy k zánětům kloubů, které jsou velmi bolestivé.
Příčiny dny
Nevhodné potraviny:
Každý z nás by se chtěl někdy cítit jako král. O dnu, nemoc králů však jistě nikdo nestojí. Proto se vyplatí jíst a pít s rozumem, aby nám zdraví vydrželo a abychom se nemuseli potýkat s tak nepříjemnou, bolestivou a doživotní chorobou jakou dna určitě je.
Alkohol
Vnitřnosti
Smažená jídla
Ovocné džusy a sladké limonády
Kvasnice
Červená masa, některé ryby (tuňák, sardinky, pstruh, krevety, kaviár)
Pražené ořechy a potraviny s olejem, který prošel varem
Čokoláda, kakao
Ostrá a kořeněná jídla
Doporučené potraviny:
Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy
Některé druhy zeleniny: brambory, mrkev, celer
Některé druhy ovoce: banány, třešně, pomeranče, kiwi, avokádo, jahody
Mléčné výrobky
Celozrnné potraviny
Luštěniny
Káva, čaj
Vitaminové doplňky obsahující omega 3 mastné kyseliny z rybího tuku nebo lněného oleje
Způsob přípravy jídel: dušení, vaření, vaření v páře
Pomáhají bylinky, které zmírňují zánět, a napomáhají pročišťování organismu. Například libeček lékařský – čerstvou i sušenou nať můžete přidávat do čaje i jídla. Zároveň ho skvěle provoní a ochutí. Libeček pomáhá zlepšit krevní oběh a krev pročistí. Podobně funguje andělika lékařská. Obklady z odvaru byliny uleví oteklým kloubům. Kopřiva dvoudomá pomáhá tělo zbavit kyseliny močové (připravte si čaj z odvaru a pijte 3× denně až 5 týdnů).
“ Vyléčit nevyléčitelné „
NEJLEPŠÍ ZPŮSOB, JAK ZBAVIT ORGANIZMUS JEDOVATÝCH LÁTEK JE PITÍ OBYČEJNÉ ŠŤÁVY Z CITRONU. vhodné provádět u nemocí: osteoporóza, revmatismus, žlučové a ledvinové kameny, dna, cukrovka, nadváha, vysoký tlak, jaterní onemocnění
(autor tohoto doporučení a kůry : Michail Tombak)
Abychom provedli tuto kůru, potřebujeme obyčejný citron. Čerstvá šťáva se pod vlivem vzduchu a světla velice rychle rozkládá, a proto je třeba připravit pokaždé novou porci šťávy. Citronová šťáva je kyselá v době její přípravy. Jakmile ji vypijete, enzymy v dutině ústní ji změní na sladkou. Šťáva je bohatá na vitamín C, mikroelementy a hormony. Skvěle čistí organizmus od nerozpustných solí a hlenu.
Citrónovou šťávu pijte dle následujícího schématu:
1. den – 1 citrón
2. den – 2 citróny
3. den – 3 citróny
4. den – 4 citróny
5. den – 5 citrónů
6. den – 5 citrónů
7.den – 4 citróny
8 .den – 3 citróny
9. den – 2 citróny
10. den – 1 citrón
Šťávu vypijte bez přídavků cukru. Pokud nemůžete pít čistou citrónovou šťávu, rozřeďte ji vodou a přidejte 1 lžičku medu. Šťávu popíjejte! Nedoporučuji vypít vše najednou!
Foto: Pixabay, Zdroj: Wikipedie